top of page

Tast Clandestí

Actualizado: 12 ene 2022

Aquesta secció del reportatge que hem anat omplint amb espais avui s’omple d’ella, de Llúcia i del seu Tast clandestí.




Quedo amb ella a Hostal Cling el B&B que regenta. Mentre la esperem la podem vore atenent a uns clients, oberta, curosa, respectuosa. De lluny, ja veiem com ne sap Llúcia de captar allò que les persones necessitem.


De seguida ve cap a natros i mos posem a xerrar amb ella de com va emprendre tot això del Tast clandestí. Llúcia mos explica que el tast va començar quan ella va iniciar-se a estudiar per a sommelier, ja que necessitava experimentar amb tot el que anava aprenent i per això va proposar a les seues amigues de fer cada dimecres un tast de vins, que acompanyava amb unes tapes, per a fer-ho rodó, i a n’este ratet compartit d’amigues, vi i tapes el van anomenar Tast Clandestí.

I així cada dimecres a la nit, allí a la terrassa de l’Hostal Cling, Llúcia feia servir a les seues amigues de conillets d’índia per anar provant els seus experiments, que de ben segur molt bons havien de ser quan ningú se’n perdia cap, fins que va arribar lo confinament.


En lo confinament dels mesos de març i abril de l’any passat, quan tothom estàvem tancats a casa, Llúcia va decidir de seguir fent el seu tast clandestí dels dimecres i com no ho podia compartir amb les seues amigues o va començar a compartir per les xarxes socials i allí van començar a passar coses, se va fer “la màgia”. La gent va començar a interessar-se i a preguntar-li per este moment que compartia, pels vins, el tast... i ella va començar a cavil·lar el seu projecte de Tast Clandestí, una marca a hores d’ara enregistrada i patentada.


Llúcia és una ànima apassionada i viatgera, i va sumar totes les seues virtuts en aquest projecte, el vi, el menjar, el descobrir llocs i el seu encant personal... ha sabut crear una experiència única amb tots aquests dons seus. Una vivència que no deixa indiferent a aquelles persones que l’han viscut i que és llaminera per a aquells qui la segueixen i li demanen portar aquestes experiències al seu territori o a les seues bodegues. El Tast Clandestí és un clar exemple de com de vegades la vida fa la seua màgia, quan la persona està al seu camí, quan està nodrida d’experiències i vol oferir als altres el millor que té.


Llúcia fa l’experiència única per a cada grup, tot i que les directrius son les mateixes, mai saben el lloc ni els vins que beuran (a no ser que hi hagi alguna petició especial, que ella sempre té amb compte). Ella, amb aquest ull felí i afilat aulla el millor per a cada grup amb una intel·ligència que va més enllà de la ment racional, mos explica com quan algú li reserva ja sap on els ha de portar i el vi que ha de servir.



Els vins son triats en carinyo, el lloc se’l tria com si fos casa seua, sovint espais naturals que et fan sentir a dintre d’un quadre preciós, altres vegades espais tancats amb història i encant, ella s’adapta a tot, i també al temps, ni que plogue, ni que neve el tast clandestí està assegurat. I només hem queda fer-vos la boca aigua amb les tapes que acompanyen al tast, tapes de producte km0, perquè Llúcia en tot aquest propòsit d’oferir una experiència a contra corrent, on la gent s’ha de deixar portar, i no sap ni on anirà ni que beurà també vol donar a conèixer el producte del Delta, perquè n’està orgullosa d’on ve, dels orígens, de les arrels.


Així que si voleu passar-vos ho bé, si voleu una experiència amb tots els sentits el Tast Clandestí és la vostra opció!



 

Text: Thais Casanova @thaiscasanovab


Fotografies: Jordi Casanova @jordialus



15 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page