top of page

PASSOS PER FER EL CANVI

Fins fa ben poc, la Psicologia es concentrava més amb el dolor i el patiment; es centrava més amb les pèrdues i el dol, les temors, o les adiccions, el que podríem dir els problemes. Però des de fa un temps cap aquí que la seua mirada s'ha ampliat i ha posat el foco també en la bondat de l'ésser humà, en la capacitat de generar confiança, en la intel·ligència emocional i social, en la unitat, i en la possibilitat de trobar-te i créixer sense negar-te, reprimir-te o anul·lar la teua autèntica essència.


A partir de cert moment a la vida has de decidir, si vols viure amb els ulls oberts o tancats. De vegades obrir els ulls, fa mal. Però la pregunta a fer-se és: ¿què he d’acceptar? He d’acceptar que haig d’aprendre a estimar-me. He d’acceptar que he de posar límits. He d'acceptar que he d’estudiar una mica més a les persones per veure aquelles que em fan bé i aquelles que em fan mal. He d'acceptar que potser tinc un problema d'autoimatge i autoconcepte. He d’acceptar... Acceptar i passar pel dol, per després, estar bé.


Passos a treballar en consulta si vols fer un canvi en la teva vida:



PRIMER PAS: Mirar el què hi ha


El primer objectiu seria aconseguir un canvi a nivell cognitiu. A través de les converses, preguntes, confrontacions fer que es produixque un despertar en tu. Que entres com en una 'contradicció' del que has estat creient durant tota la teua vida. I que el pugues vore des de fora. En este primer pas l'objectiu és potenciar la teua valentia, empoderar-te, acompanyar-te i inspirar-te perquè t'atrevixsques a mirar de veritat, sense màscares.


SEGON PAS: Mirar el que hi va haver


Després de posar llum i vore el que hi ha és molt important connectar amb la part emocional. Cercar per l'interior dels records, vivències, experiències passades per així aconseguir una connexió més profunda amb l'origen de la manera que tens d'interpretar la realitat. La teua història ha marcat la teua manera de ser i funcionar fins a dia d'avui. Entendre-la i fer les paus amb el passat serà determinant. Sense culpes i amb molta compassió.


TERCER PAS: Començar a actuar diferent


A més dels necessaris canvis a nivell cognitiu i emocional també serà imprescindible introduir canvis a nivell conductual: aconseguir que comences a actuar de forma diferent. La teua zona de confort et fa sentir còmode amb el que coneixes però davant d’això els resultats continuaran sent els mateixos.


QUART PAS: Cap a on vaig i amb qui


Un cop aconseguits els tres passos anteriors és molt important que t’ enfoques cap al teu futur amb una nova mirada, fruit de l'aprenentatge i el creixement realitzat. Quan un aprèn, canvia. Definir cap a on vas i amb qui es vol anar són dos objectius que semblen simples però alhora són molt complexos segons en quines situacions et trobes.


Sempre acompanyada amb amor, i respecte cap a la teva individualitat i els teus tempos



Si has fet un procés psicoterapèutic o estàs pensant fer-ho, ¿és important per a tu saber quins són els objectius / passos que es treballaran en el teu procés?



 

Text: Carolina Castells @aurea.psicologia


Fotografies: Jordi Casanova @jordialus

56 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page