top of page

PACO MORALES


El lector d'Odissea. Paco Morales. Bronze.


Paco Morales és, sense cap dubte, un dels artistes més destacats del nostre territori. Tots recordem el bar Universal on de cop et submergies en un ambient d'art, de música jazz, escultures, pintures...

Tots reconeixem el Lector de l'Odissea, una escultura espectacular enfront del mar i altres de les seues obres monumentals a l'Ampolla. Paco Morales és un artista polifacètic que treballa el dibuix, la pintura, l'escultura, la fotografia i la performance amb un estil personal i profund. L'escultura pública de Paco Morales és memòria col·lectiva amb una bona representació monumental a l'Ampolla i una presència casi imperceptible a Deltebre, ja que només tenim El Pagès de bronze de la Plaça del Sindicat, que durant més de trenta anys ha quedat ocult per la vegetació, una mala col·locació, l'abandonament i la deixadesa.


Aquí va nàixer i aquí té el taller. Al final serà cert allò de què ningú es profeta a la seua terra. En el seu llibre Gairebé cent anys de soledat, mentre investiga l'univers del poble, confessa: " la meua passió i dedicació: la contemplació i l'exercici de l'art. Dedicació constant.". I un bon amic seu escriu: " Una obra ampla i diversa testimonia experiència i maduresa: el conjunt de la seua obra ha ant adquirint, amb el temps, una dimensió de caràcter tumultuós". C. Hac Mor.


Mai és prou tard per fer un nyap per part del poble de Deltebre com el que es desprèn de la biografia d'este creatiu, per això esperem i encoratgem al poble per fer net amb Paco Morales, un gran artista d'aquí baix. 


Text i fotografia: Andreu Bertomeu Casanova

@bertomeuandreu

193 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page