top of page

Los començaments

Actualizado: 10 nov 2021

Hi ha una expressió que sempre he pensat que no pot complir-se mai literalment, a no ser que sigues un infant recent nascut, i és la de “començar de zero”. Com es comença des de zero? En quina situació pots dir que realment estàs començant des del principi, amb tota la innocència i la innexperiència d’un novençà?

Si ho penses bé, per molt que intentes fer un reset, per molt blanca que sigue la pàgina en la que vols escriure una nova història, per molt diferent que sigue la faena que has aconseguit o la persona de qui t’has enamorat, mai estàs en lo marcador a zero. Mai. Perquè tu, des de que naixes ( i fins i tot des d’abans d’això) ja ets un cúmul d’experiències viscudes amb els seus aprenentatges afegits; ets el resultat d’una mescla d’ingredients tan variats com, la genètica de tuns pares, los mestres que vas tindre o el veïnat que et va vore créixer. Penso que, més que començar de zero o de nou, el que fas és seguir començant, com passa cada matí quan naix un nou dia. Pots canviar velles creences, maneres de fer o de dir, ‘t’armes de coratge’ i emprens un nou negoci…, però lo teu comptador ja fa temps que corre i són estos quilòmetres recorreguts els que t’han construït. I, a vegades, amb la temptació de voler borrar allò que no et va agradar viure, per poder “començar de nou”, estàs dissolent la teua identitat, allò que fa, precisament, que sigues qui ets ara."Som el resultat d'experiències viscudes amb els seus aprenentatges afegit"


Paca Bonet Marsal, amb 40 anys va obrir un restaurant. Un nou començament per a n’ella sorgit de l’habilitat i la passió que té per la cuina, heretada de sa mare. Però també va ser modista, i va vendre pa i va plantar garbes d'arròs des de ben joveneta.Paca no seria Paca sense totes les seues vivències i els seus començaments.I este 2021, també experimentarem amb Mirada, nous començaments. El primer pas el farem estrenant la secció Natura, amb Nati Franch Ventura, biòloga que coneix bé el Delta i que ens parlarà de temes com la sostenibilitat, la biodiversitat i tot allò que, en definitiva, contribuïx a tenir més consciència sobre la nostra terra i el nostre planeta."Cada nou començament ve del final d'algun altre començament"

Sèneca

 Text: Natàlia Zaragoza @nat_za_fra


I·lustració portada: Andreu Bertomeu @bertomeuandreu80 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comentários


bottom of page